Tort rece cu ciocolata (nu necesita coacere)

9 Mar

Am descoperit inca o reteta delicioasa, care insa, de data aceasta, nu are nevoie de coacere.

-200 g biscuiti
-200 g fructe uscate (optional)
-2 galbenusuri de ou
-100 g zahar
-50 g cacao
-100 g ciocolata de menaj
-100 g unt
-coaja de portocala rasa
-scortisoara

Se zdrobesc biscuitii cu un facalet. Se taie ciocolata in bucati mici si se topeste pe baie de abur cu untul. Se pun galbenusurile intr-un castron si se adauga zaharul. Se amesteca (de preferinta cu mixerul) pana se omogenizeaza, dupa care se adauga ciocolata si se mai amesteca pentru aproximativ 2 minute. Adaugati 30 g de cacao, fructele uscate taiate in bucati mici, coaja de portocala rasa, scortisoara (dupa gust) si biscuitii. Compozitia se muta intr-un vas (recomand o tava tapetata cu hartie de copt pentru a scoate usor tortul din forma) si se lasa la rece cateva ore.
Am pudrat tortul cu cacao si l-am decorat cu 2 bucati de portocala confiata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: